Cursus

Ik geef alweer 25 jaar met veel plezier cursus in mijn vak: meubelstoffering, gegeven in mijn eigen atelier in Driebergen. In deze cursus leert u de kneepjes van het vak door uw eigen versleten stoel op te knappen. Zo herstelt u het zitvlak en geeft u uw stoel een nieuwe uitstraling met een eerder gekozen stof. Uw stoel wordt een echte blikvanger met een mooi verhaal; u hebt de stoel immers zelf gestoffeerd! Een cursusdag begint om 9:00 en eindigt om 16:00. Tussendoor wordt er tijd gemaakt voor een heerlijke lunch.

Prijsopbouw

De kosten bedragen 140 euro per dag. Hierbij zit inbegrepen:

Koffie, thee en lunch

groep icon

Veel aandacht doordat de groep is beperkt tot maximaal 5 personen per dag.

Professionele begeleiding van een expert waardoor u de kneepjes van het vak leert.

gereedschap icon

Gebruik van professioneel gereedschap.

Wat niet is inbegrepen:

De stof

De stof kunt u bij mij bestellen. Als cursist krijgt u daarnaast 10% korting op de stof. Ik heb een heel ruime keuze aan goede meubelstoffen waardoor er voor u zeker wat geschiktst tussen zit. Gezien de besteltijd is het aan te raden om uw stofkeuze ruim voor de cursus te bespreken.

Materiaal

Al het benodigde materiaal is op voorraad aanwezig. Tijdens de cursus kunt u deze ter plaatste bij mij afnemen en aan het einde van de dag betalen.

Stoffen voor de cursus

Cursus data

Donderdag 10 oktober
Vrijdag 11 oktober
Donderdag 24 oktober
Vrijdag 25 oktober
Vrijdag 14 november
Vrijdag 15 november

Cursus inschrijving

  Meest gestelde vragen

  Door met uw stoel langs te komen of mij een foto van de stoel te mailen kan ik de moeilijkheidsgraad inschatten. Een andere belangrijke factor is de mate van eerdere ervaringen en uw eigen handigheid. Na overleg kunnen we bepalen of dit de geschikte stoel voor de cursus is.

  U kiest zelf hoeveel dagen u wilt volgen, waarbij het benodigde aantal afhankelijk is van de moeilijkheidsgraad van de stoel en of u in de gelegenheid bent er thuis aan te werken. Overleg vooraf hoe geschikt uw stoel is voor de cursus en hoeveel tijd er naar schatting voor nodig is.

  Om tijd te besparen in de les, raad ik aan om een reeds gestripte stoel mee te nemen, zodat we meteen aan de slag kunnen met het opbouwen van de stoel.

  Mijn ideale cursist is enthousiast, heeft doorzettingsvermogen en tijd om aan het project te werken. Naai ervaring is geen vereiste. Het zorgt er hooguit voor dat het proces voor jezelf iets makkelijker en sneller gaat.

  Vaak blijft er slechts een klein stofrestje over. Afhankelijk van de grootte is deze stof ideaal om een kussen van te maken. Laat de kleur van uw stoel terugkomen in bijvoorbeeld een kussen op uw bank.

  Dat kan zeker! Met het juiste gereedschap en materiaal is het over het algemeen goed te doen om uw stoel af te maken. Mocht u bepaald gereedschap of materiaal missen, dan kunt u deze via mij aanschaffen.

  Tot 14 dagen voor de geplande datum is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een andere cursusdag indien beschikbaar, of restitutie van het hele cursusbedrag.

  Tot 8 dagen voor de geplande datum is er de mogelijkheid om deel te nemen op een andere cursusdag, indien beschikbaar , of voorstel van inzet van een andere/nieuwe cursist of 50 % restitutie van het cursusgeld.

  Binnen 8 dagen voor de geplande datum wordt 25% van het cursusgeld teruggestort of is er de mogelijkheid om een vervangende cursist voor te stellen.

  Als u dit op tijd aan mij laat weten kan ik er rekening mee houden. De lunch is overigens vegetarisch.

  Dit kan zeker! Wanneer u een leuke groep heeft van rond de vijf personen kunnen we een datum bespreken waarop jullie langs kunnen komen.