Gordijnen

Gordijnen zijn een bepalend onderdeel van ieder interieur. Of u nu op zoek bent naar gordijnen voor uw nieuwe huis of interieur, of simpelweg omdat deze aan vervanging toe zijn. Ik maak in samenwerking met een atelier op maat gemaakte gordijnen. Dus hier bent u aan het juiste adres.

Mijn specialisme is gordijnen met afwijkende maten.

Gordijn met afwijkende maten

Ik kom graag bij u langs om advies te geven over het type gordijn en de kleur op basis van uw wensen en woonomgeving. Door een rijke collectie aan stof soorten en kleuren is er veel mogelijk. Tijdens deze afspraak worden de ramen meteen opgemeten. Wanneer de stofkeuze is gemaakt, wordt het gordijn vervolgens in het atelier op maat gemaakt en in overleg met u op een geschikt moment opgehangen.

Zwarte blind in het kozijn

Maak van uw gordijnen geen sluitpost, maar juist een aanvulling.

Iedere gordijnsoort heeft unieke eigenschappen. Welk type gordijn het beste in uw interieur past is voor iedere situatie verschillend. Ook hierbij adviseer ik u. Ik heb onder elkaar gezet welke type gordijnen er zijn om u een beter beeld te geven over alle mogelijkheden.

Gordijn eigenschappen

Verduisterend
(Semi)-transparant
Akoestisch dempend
Klassiek zwart wit gordijn
Brandwerend
Met een ophangsysteem
Met elektrische bediening
Gordijn voor hoog plafond

Klassieke gordijnen

Klassieke gordijnen zijn ideaal wanneer u een rijke en warme uitstraling wilt toevoegen aan een ruimte, de inkijk wilt verkleinen of om de akoestiek te verbeteren. Dit veelzijdige type gordijn kan worden gemaakt in allerlei verschillende kleuren, patronen, (verduisterende) materialen en diktes. Enkel of dubbel geplooid. Afwerking is mogelijk in de vorm van embrasses, kwasten en andere sierlijke randen. Klassieke gordijnen zijn goed te combineren met inbetween gordijnen en jaloezieƫn. En zeer populair voor in de woonkamer en slaapkamer.

Ringgordijnen

Wanneer u voor een landelijk of moderne woonstijl wilt gaan, komen ringgordijnen goed tot zijn recht. De ringen zijn op maat te verkrijgen, zodat u zeker weet dat het gordijn mooi valt. U kunt enerzijds kiezen voor een gordijnrails met ringen of voor gordijnen met ingeslagen ringen. In het laatste geval zitten de ringen in de gordijnen, wat een extra stoer uiterlijk geeft. Ook hier zijn veel soorten, kleuren en maten mogelijk. Het grootste voordeel van ring-gordijnen is de gebruiksvriendelijkheid. Over het algemeen valt de stof soepel en plooien de ringen hierdoor heel natuurlijk. Doordat de ringen soepel over de roede schuiven, kunt u het gordijn makkelijk van deze roede afhalen mocht u de gordijnen willen wassen.

Licht doorlatend gordijn

Inbetween gordijnen

Inbetweens zijn licht doorlatende gordijnen die qua stofdikte tussen standaard gordijnen en vitrages in zitten. De stof is semi-transparant door de dikkere weving en draad. Hierdoor is het mogelijk om wel naar buiten te kijken, maar heeft u toch privacy aangezien inkijk van buitenaf wordt voorkomen. Er kan tevens worden gespeeld met de lichtinval doordat de dikte en de kleur van de stof variƫren. Hierdoor kunt u een geheel eigen draai aan een ruimte geven. Deze gordijnen zijn ideaal voor een lichte woonkamer.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen staan ook bekend als blinds en rolgordijnen. U kunt zelf bepalen hoeveel licht en inkijk u binnen wilt laten door het gordijn zoals gewenst naar beneden te rollen. U hebt keuze uit verschillende typen: transparant, lichtdoorlaten of verduisterend. In de keuken zijn vouwgordijnen het meest populair, vanwege de beperkte ruimte die ze innemen.

Vouwgordijn met gekleurd patroon
Bloemen patronen vouwgordijn