Meubelstoffering

Raat Meubelstoffering is uitgegroeid tot een bedrijf die meer doet dan het stofferen van banken en stoelen. Ik lever maatwerk waarbij de klant volledig centraal staat. Naast stoelen kunt u onder meer terecht voor banken, poefs, lampenkappen en gordijnen.

Unieke gekleurde patchwork stoel

Een concreet plan wat ter plaatste gerealiseerd kan worden versta ik onder maatwerk leveren.

Afspraak

Maak een afspraak om met uw meubelstuk (indien mogelijk) langs te komen. Of neem contact op via de mail met daarbij een foto van het meubelstuk. Hierop kan ik een grove prijs indicatie geven. Hierna bent u van harte welkom om stoffen te bekijken.

Oude roze stoel Nieuwe roze stoel

Advies op maat

De intake kan zowel in mijn atelier plaatsvinden als bij u thuis. Aan de hand van uw eisen en wensen help ik u graag met het maken van een concreet en uitvoerbaar plan. Vanuit mijn visie valt er met slechts een paar aanpassingen een geheel nieuwe look and feel te realiseren, zonder al uw meubels te moeten vervangen.

Oude klassieke stoel Nieuwe klassieke stoel

Kosten

Op basis van de uitgekozen stof en de maten van het meubelstuk maak ik een offerte. Ook dit is maatwerk, daarom bestaat er geen ‘standaard’ prijs. De prijs is opgebouwd uit:

Stofkosten

Stoffeerkosten

Restauratie van het binnenwerk (indien nodig)

Brengen en halen (indien gewenst)*

*Voor een kleine vergoeding breng en haal ik uw stoel bij u op. Handig voor wanneer u de middelen niet heeft om het transport zelf te doen.

Oude eetkamer stoel Nieuwe eetkamer stoel

Stoflevering

Afhankelijk van de leverancier duurt het ongeveer 1 – 4 weken voordat de stof binnen is.

Oude fauteuil Nieuwe rode fauteuil

Planning

We bespreken samen wanneer uw meubelstuk het beste gebracht kan worden. Hierdoor hoeft u hem zo kort mogelijk te missen.

Oude rode eetkamer stoel Nieuwe zwart wit eetkamer stoel

Strippen

Wanneer het meubelstuk is binnen gebracht wordt de oude stof verwijderd. Mocht het nodig zijn om het binnenwerk te vervangen, wordt het meubelstuk tot aan het frame gestript. Hierbij wordt ook meteen het houtwerk nagekeken en waar nodig gerestaureerd. In andere situaties kan ook met andere ingrepen het zitcomfort aangepast worden.

Oude bijzondere ligbank Nieuwe bijzondere ligbank

Stofferen

De nieuwe stof wordt in de juiste maten geknipt en gestoffeerd.

Nieuwe klassieke loveseat

Afwerking

De afwerking is een belangrijk onderdeel van het proces. Kwaliteit zit hem onder andere in de details. Met een bies, spijkertjes en/of knoopjes krijgt het meubelstuk net dat ene ‘wauw’ effect.

Mijn werkplaats in Driebergen is centraal gelegen op de Utrechtse Heuvelrug. Veel klanten komen voor het opnieuw bekleden van hun stoelen en banken uit:

Amersfoort

Amsterdam

Austerlitz

Bilthoven

Bosch en Duin

Bunnik

De Bilt

Doorn

Houten

Leersum

Maarn

Nieuwegein

Odijk

Utrecht

Wijk bij Duurstede

Zeist