Over mij

Mijn liefde voor textiel en design is ontstaan tijdens de couture opleiding van Charles Montaigne in Amsterdam. Hier kwam ik alles te weten over de eigenschappen van de verschillende soorten stoffen en over de praktische skills. Na een aantal omzwervingen heb ik de meubelstoffeerdersopleiding gevolgd en heb ik al meer dan 25 jaar mijn eigen onderneming. Als ik een stofkeuze niet in huis heb ga ik hier actief achteraan door navraag te doen bij mijn relaties.

Ik hou ervan om alles net anders te doen dan gebruikelijk. Om boven het maaiveld uit te steken. Om creatief, edgy en energiek te werk te gaan. En om altijd eerlijk advies te geven.

Jeanine Raat

Duurzaamheid vind ik een belangrijk thema. De belasting op materiaal, energie en transport slechts een fractie vergeleken met het kopen van een nieuw meubelstuk. Mijn voorkeur gaat uit naar kwalitatief goede banken en stoelen, omdat meubels uit het goedkope segment met spaanplaten en nietjes aan elkaar vastzitten. Dit maakt het soms lastig tot onmogelijk om deze te herstofferen, waardoor de levensloop maar kort is. Goedkoop is duurkoop. En daarom zou ik altijd adviseren om een meubelstuk te zien als een investering. Als je uitgekeken bent op de stof kun je deze immers gewoon weer laten herstofferen.

Portfolio

Bank voor Boekhandel Baas
Bank voor boekhandel Baas
Bank met voetensteun
Versleten stoel Opgeknapte stoel
klassieke stoel
groene bank
groene bank